قرار گرفتن ایران در بین سازندگان بخش بیرونی پروتز کاشت حلزونی شنوایی

 | تاریخ ارسال: 1395/11/30 | 

قرار گرفتن ایران در بین سازندگان بخش بیرونی پروتز کاشت حلزونی شنوایی

یک شرکت دانش بنیان با طراحی و ساخت 'بخش بیرونی سیستم کاشت حلزونی شنوایی'، نام کشورمان را به فهرست محدود تولیدکنندگان این فناوری در جهان اضافه کرد.

در حال حاضر 'بخش بیرونی سیستم کاشت حلزونی شنوایی' از سه شرکت خارجی nucleos استرالیا، Advance Bionic آمریکا و MEDEL اتریش خریداری و وارد کشور می شود که تولید کنندگان اصلی آن در جهان هستند.


در ایران، برای نخستین بار بخش بیرونی سیستم کاشت حلزونی شنوایی توسط شرکت طنین پرداز پاسارگاد طراحی و ساخته شده است و این محصول هم اکنون در فرآیند اخذ استاندارد از اداره تجهیزات پزشکی و ورود به بازار قرار دارد.


کاشت حلزونی برای افراد ناشنوایی صورت می گیرد که از دو گوش ناشنوا هستند و قادر به استفاده از از وسایلی مانند سمعک نیستند؛ این افراد به دو دسته تقسیم می شوند، دسته اول شامل ناشنوایان است که درمان آنها با کاشت حلزون شنوایی صورت می گیرد.


گروه دوم که عمل کاشت حلزون شنوایی برای آنان صورت می گیرد، افرادی هستند که توانایی صحبت کردن دارند اما به دلایلی مانند ابتلا به عفونت ها، تصادفات، بیماری های ارثی زمینه ای دچار ناشنوایی می شوند، قدرت گفتار این افراد به تدریج کاهش پیدا می کند و در درازمدت توانایی تکلم را از دست می دهند.


افراد دچار ناشنوایی مادرزادی تا پنج سالگی می توانند تحت عمل جراحی موفق کاشت حلزون شنوایی قرار گیرند، افرادی هم که شنوایی خود را از دست داده اند اگر در بازه زمانی محدود پس از ناشنوایی عمل کاشت انجام دهند، نتیجه موفقی خواهند داشت.


زمان طلایی کارایی عمل کاشت، اهمیت دستیابی سریع بیماران به سیستم را نشان می دهد، یک سیستم کامل حلزون شنوایی شامل بخش خارجی External از جمله گیرنده صوتی، پردازشگر گفتار و لینک فرستنده RF و بخش کاشت Implant شامل لینک گیرنده RF ، مدارهای کنترلی، منابع جریان و الکترودهای کاشته شده در حلزون است.


سالانه حدود 2000 تا 2500 کودک مبتلا به کم شنوایی یا ناشنوایی مادرزادی در کشور متولد می شوند که براساس آخرین آمارها و برآوردهای دریافتی از مراکز کاشت حلزون سراسر کشور، از این تعداد حدود 1000 تا 1500 مورد با انجام عمل کاشت حلزون از نعمت شنوایی برخوردار می شوند.


بنابراین مطلوب است که تعداد این عمل جراحی به 2500 عمل در سال افزایش پیدا کند، این درحالیست که درحال حاضر تعداد زیادی از کودکان زیر پنج سال و بالای پنج سال و بزرگسالان در ایران نیازمند عمل کاشت حلزون شنوایی هستند.


با این حال، به خاطر محدود بودن تعداد پروتز و گران بودن آن، تعداد جراحی هایی که صورت می گیرد، محدود است.


به واقع از گذشته، خرید سیستم های کامل خارجی و انجام جراحی کاشت این سیستم ها در کشور رایج بوده است؛ اما مشکل بزرگ در خصوص استفاده از این سیستم ها، هزینه بالای نمونه های خارجی است که آن را نیازمند یارانه های دولتی می کند و محدودیت منابع نیز باعث محدود شدن تعداد عمل های جراحی در سال می شود.


با توجه به توان قابل ملاحظه تیم جراحی در اجرای عمل کاشت، قطعا کاهش هزینه سیستم کاشت حلزون به ارایه خدمت به افراد بیشتری منجر می شود و اگر تمام یا بخشی از سیستم با رعایت استانداردها در داخل ساخته شود، امکان کاهش هزینه تمام شده و همچنین هزینه های بعدی و وسایل جنبی وجود دارد.


سمیرا کوشکستانی مدیرعامل شرکت دانش بنیان طنین پرداز پاسارگاد طراح و سازنده نخستین' بخش بیرونی سیستم کاشت حلزونی شنوایی' در کشور در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: این طرح دانش بنیان با آخرین تکنولوژی های موجود در این حوزه دردنیا طراحی و ساخته شده است که انتظار می رود با در دسترس بودن تیم طراح و خدمات پس از فروش مناسب شرکت، بیماران رضایت مورد نظر را از این محصول داخلی داشته باشند.


وی بیان کرد: کیفیت محصول نیز مطابق با استانداردها و آخرین روش های روز دنیا طراحی و مورد ارزیابی قرار گرفته است، محصول مورد نظر به عنوان یک اختراع داخلی به ثبت رسیده است، علاوه بر این در فرآیند ساخت محصول نسبت به نمونه خارجی آن نوآوری هایی اتفاق افتاده است، به طور مثال می توان از قابلیت کارکردن سیستم با پاوربانک های معمولی و کاهش هزینه های مصرف باتری نام برد.


کوشکستانی ادامه داد: این سیستم از دو بخش داخل سر و بخش بیرونی تشکیل شده است، بخش داخل سر از یک سری آرایه الکترود تشکیل شده که توسط پزشک در داخل حلزون شنوایی قرارمی گیرد، بخش بیرونی نیز در خارج گوش قرار می گیرد.


وی گفت: در ایران این محصول اولین نمونه است اما در خارج از ایران، 3 برند عمده اقدام به تولید این محصول کرده اند. مزیت این سیستم ما نسبت به نمونه خارجی آن، قیمت پایین این محصول است، هر اندازه بتوانیم هر بخش این سیستم را در داخل تهیه کنیم، قیمت و هزینه آن پایین تر می آید، میزان ارزبری آن کمتر می شود و خدمات پس از فروش آن ارزان تر می شود.


وی در خصوص مزیت فناورانه این محصول گفت: مزیت فناورانه این محصول نسبت به محصول مشابه خارجی، قابل شارژ بودن سیستم با پاوربانک های معمولی است که این مزیت قیمت و هزینه مصرف باتری را برای بیماران که عمدتا از خانواده های کم درآمد هستند، کاهش می دهد.


کوشکستانی با اشاره به این که این محصول از جمله محصولات وارداتی است، در خصوص نحوه عملکرد سیستم آن گفت: این سیستم سیگنال های صوتی را دریافت می کند، پردازش هایی را روی آن انجام می دهد، به پالس تبدیل کرده و برای الکترودهای داخل سر ارسال می کند که در نتیجه، حس شنوایی را برای ناشنوا ایجاد می نماید، در واقع این سیستم برای ناشنوایانی استفاده می شود که بخش و یا بخش هایی از اعصاب شنوایشان سالم باشد و فقط گوش داخلی و بخش حلزون شنوایی آنها آسیب دیده باشد.


وی ادامه داد: این سیستم برای افرادی که ناشنوایی مادرزادی داشته باشند، در صورتی قابل استفاده است که اعصاب شنوایی شان سالم باشد و بیماران عمدتا نوزاد هستند که مورد جراحی قرار می گیرند، این محصول در حال اخذ مجوزهای اداره تجهیزات پزشکی است و با دریافت این مجوز وارد بازار می شود.


وی یادآورشد: انجام عمل برای دستیابی به شنوایی یک سن طلایی دارد یعنی باید تا قبل از 5 سالگی بچه ها جراحی شوند و تحت گفتاردرمانی قرار گیرند و مانند دانش آموزان عادی وارد مدرسه شوند و زندگی شان را ادامه دهند؛ اما بعد از این سن طلایی بحث های گفتار درمانی دچار اختلال می شود و به همین خاطر، لازم است که این افراد هرچه سریعتر تحت عمل قرار گیرند.


کوشکستانی گفت: تولید محصول جدید و عرضه ارزان قیمت آن به بازار، موجب می شود طیف بیشتری از بیماران این محصول را دریافت کنند.


وی با اشاره به این که قیمت پیشنهادی این محصول 40 درصد بهای نمونه مشابه خارجی است، گفت: درنظرداریم با انجام مذاکراتی این محصول را تحت بیمه قراردهیم.


وی از دستاوردهای تولید این محصول گفت: هزینه تمام شده سیستم به نسبت نمونه خارجی آن بسیار کمتراست، ارز کمتری را از کشور خارج می کند، با تولید این اختراع در داخل کشور، بیماران ناشنوای بیشتری می توانند تحت عمل جراحی قرار گیرند، خدمات پس از فروش و پشتیبانی این محصول برای بیماران بسیار راحت تر و مطلوب تر و ارزان ترخواهد بود.


وی گفت: در این محصول وسایل جانبی هم که مانند سیم رابط هزینه زیادی دارد و باعث کلافه شدن بیماران خصوصا کودکان می شود، حذف شده است؛ همچنین امکان بروز رسانی الگوریتم های پردازشی با توجه به نوآوری های دانش داخلی و بین المللی در این زیرساخت وجود خواهد داشت، محصول مذکور قابل استفاده با باطری و نیز پاور بانک های معمولی است که این مسئله هزینه مصرف باتری را برای بیماران کاهش می دهد، استفاده و نگهداری آن هم برای بیمار بسیار آسان است.


این محصول در ایام دهه فجر در چهارمین مراسم رونمایی از محصولات توسعه یافته دانش بنیان، به عنوان یکی از 45 طرح فنی خاتمه یافته با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در حضور معاون علمی و فناوری و همچنین رئیس دفتر رئیس جمهوری، رونمایی شد.


دفعات مشاهده: 2435 بار   |   دفعات چاپ: 457 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 69 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25115395 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2356 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb