حقوق گمشده معلولان میان اختلاف مسئولان

 | تاریخ ارسال: 1390/3/12 | 

نگرانی ها‌یی که با تعطیل ستاد مناسب سازی شهرداری تهران شکل می‌گیرد
حقوق گمشده معلولان میان اختلاف مسئولان

بخش‌های مختلف شهر براساس قانون حمایت از حقوق معلولان باید برای استفاده این افراد مناسب سازی شود، اتفاقی که تا امروز رخ نداده و مدیران شهری و بهزیستی هر یک دیگری را مسئول محقق نشدن آن می‌دانند.

ایران_ الهه حبیبی،

علی همت محمودنژاد، رئیس جامعه معلولان ایران معتقد است تمام پل‌های شهر تهران را که بگردیم حتی یک مورد را نیز نمی‌یابیم که به درد معلولان بخورد، چه مکانیزه باشند و چه سنتی. حتی پل‌هایی که سطح‌های شیب داری برای عبور و مرور معلولان دارند بیشتر به سکوی سقوط آزاد می‌مانند تا پل عابرپیاده.
به گفته وی مناسب‌سازی تنها ساخت سطح شیب‌دار نیست و به نظر می‌رسد در ساخت سطح‌های شیب‌دار از جمله پل‌های هوایی هیچ نظارتی در کار نبوده و این طرح‌ها بدون رعایت استانداردهای لازم و تنها برای رفع مسئولیت ساخته شده‌اند.
محمودنژاد گفت: البته این امر فقط مشمول پل‌های عابر نمی‌شود، متأسفانه حتی ساخت یک رمپ ساده برای عبور و مرور معلولان در ذهن طراحان فضای شهری ما نقش نبسته است.
وی به ماده 2 قانون حمایت از حقوق معلولان اشاره و به مدیران شهری برای نادیده گرفتن بخش مهمی از قانون کشور انتقاد کرد و ادامه داد: نبود برنامه‌ریزی مناسب و رعایت استانداردها در بحث مناسب‌سازی، بزرگترین مانع پیش روی ماست زیرا طبق ماده 2 قانون حمایت از حقوق معلولان، شهرداری نباید به ساختمانی که مناسب‌سازی نشده است اجازه بهره‌برداری دهد.
از طرف دیگر و به ادعای مدیران شهری سازمان بهزیستی موظف است هنگام اجرایی شدن طرح های عمرانی به عنوان نیروی ناظر حاضر بوده و در صورتی که طرح برای معلولان مناسب نیست، ابراز نظر کند.
سرپرست دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی در این باره گفت: تنها بحث نظارت بر مناسب‌سازی و گوشزد کردن نواقص برعهده سازمان بهزیستی است.
ولی‌الله‌نصرافزود: بهزیستی تنها می‌تواند در بحث نظارت و گزارش نواقص مناسب سازی وارد شود و اجرای پروژه‌ها و عملیاتی کردن آنها برعهده سازمان‌ها و نهادهای شهری است و ربطی به این سازمان ندارد. البته بهزیستی چند بار نواقص بحث مناسب سازی شهر را به شهرداری، کارشناسان و کارفرمایان اعلام کرده و این تذکرات را ادامه خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که طرح‌های شهری را طراحی و اجرا می‌کنند، برای پارک‌ها مانع می‌گذارند، ورودی پل‌های هوایی را می‌بندند، در این شرایط نه تنها افرادی که معلولیت دارند بلکه شهروندانی که کهولت سن دارند هم نمی‌توانند از این امکانات استفاده کنند.
با وجود آنکه نصر، مدیران شهری را در مناسب نبودن شهر برای معلولان بسیار مقصر می‌داند، احمد اسفندیاری سرپرست سازمان بهزیستی معتقد است مناسب سازی یکی از بخش‌هایی است که دستگاه‌ها و ارگان های بسیاری می‌توانند در اجرای آن سهیم باشند .به دلیل دخیل بودن دستگاه های دیگر در اجرای برنامه های ویژه مناسب سازی برای معلولان و سالمندان، به نظر می‌رسد در حال حاضر با توجه به گزارش های موجود تا حد زیادی از استانداردها عقب هستیم، گرچه سال گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد.
به گفته وی قرار است امسال با کمک شهرداری ها، شورای اسلامی شهرها و فرمانداری‌ها شهر نمونه مناسب سازی شده در هر استان انتخاب و معرفی شود.
اسفندیاری یادآوری کرد: به نظر می‌رسد شهرداری‌ها به عنوان ارگانی که متولی امور شهری هستند بیش از دستگاه های دیگر می‌توانند در حوزه مناسب سازی مؤثر واقع شوند.
این درحالی است که رئیس هیأت مدیره یک انجمن که مسئولیت حمایت از معلولان را بر عهده دارد، از متوقف شدن فعالیت ستاد مناسب‌سازی شهرداری تهران از اواخر سال 88 خبر می‌دهد. وی در این باره گفت: فعالیت ستاد مناسب‌سازی شهرداری تهران از اواخر سال 88 متوقف شده است و به‌رغم نامه‌ها و شکایت‌های ما به شهردار و موافقت ایشان با آغاز به کار مجدد این ستاد، شرایط هیچ گونه تغییری نکرده است.
وی در ادامه، نبود فعالیت این ستاد را موجب کندی پیشرفت مناسب سازی در شهر دانست و اظهار داشت: نظارتی در زمینه مناسب سازی شهر وجود ندارد، پیمانکاران شهرداری از کار می‌زنند و مصالح مازاد را بدون توجه به استانداردها مورد استفاده قرارمی دهند. وی همچنین تصریح کرد: به نظر می‌رسد استانداردها در گفتار مسئولان شهرداری بیشتر رعایت می‌شود اما از نظر اجرایی کار چندانی انجام نمی شود.
او با اشاره به این که نظارت و میزان پیشرفت در بحث مناسب‌سازی مشخص نیست یادآور شد: اواخر سال گذشته طبق دستور شهردار تهران قرار بود در طرح استقبال از بهار ، مناسب سازی از درون منازل معلولان تا معابر انجام شود، در همین راستا پیشنهادهایی را برای رعایت استانداردهای فنی این طرح به دبیرخانه مشورتی شهرداری تهران ارسال کردیم، اما هیچ گزارش و بازخوردی از اجرای این طرح دیده نشد. نبود نظارت و سیاست واحد، مهم ترین مشکل اجرای طرح‌های مناسب سازی است اما متأسفانه نمایندگان مجلس و بخصوص 50 نماینده عضو فراکسیون حمایت از حقوق معلولان کمتر به وظیفه نظارتی خود بر اجرای درست قانون حمایت از حقوق معلولان عمل می‌کنند.

منبع : روزنامه ایران


دفعات مشاهده: 5838 بار   |   دفعات چاپ: 1660 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 256 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 62 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25180266 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 6679 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb