فدراسیون نابینایان و کم بینایان

  فدراسیون نابینایان و کم بینایان

تاریخچه فدراسیون نابینایان و کم بینایان

    فعالیت رسمی این فدراسیون از مهر ماه سال 1378 آغاز شد . با تشکیل فدراسیون مستقل ورزشهای نابینایان و کم بینایان , عضویت رسمی این فدراسیون در سازمان جهانی IBSA پذیرفته شد و با توجه به سوابق اجرایی قابل‌توجه امور ورزشی نابینایان و موفقیت‌های حاصله در این خصوص ، طی رایزنی‌های بعمل آمده توسط سفارت محترم جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا و با حمایت مجدد رئیس سازمان IBSA که مرکز آن در شهر مادرید کشور اسپانیا می‌باشد ، مسئولیت “ریاست منطقه آسیایی IBSA ” تا پایان سال 2002 نیز به عهده رئیس فدراسیون کشورمان واگذار شد .

 

  تاریخچه ورزش نابینایان در ایران

  ورزش نابینایــــان و کم بینایان در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی رسماً فعالیت خود را آغاز کرد و در این زمان با تشکیل سمیناری در تهران اهمیت آغاز به کار رشته های مختلف ورزشی نابینایان احساس و در راستای راه‌اندازی و ترویج و توسعه آن پیگیری‌های لازم آغاز شد.

  با تأسیس فدراسیون ورزشــهای جانبازان و معلولین در کشور ، ورزش نابینایان و کم بینایان نیز تحت پوشش این فدراسیون قرار گرفت .

  بخاطر شرایط خاص نابینایان و کم بینایان و قابلیت‌های ورزشی این عزیزان که در رشته های مختلف از خود بروز دادند ، لازم بود امکانات ویژه‌ای برای این قشر از جامعه کشورمان مهیا گردد .

  در اولین اقداماتی که در جهت ارتقاء سطح فعالیت ورزشی نابینایان و کم بینایان انجام گرفت ، میتوان به پیشنهاد کمیته ورزش نابینایان کشور به هیئت رئیسه فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین و ریاست وقت سازمان مبنی بر ضرورت دارا بودن استقلال عمل بیشتر این کمیته اشاره نمود ، زیرا آمار جذب نابینایان و کم بینایان ورزشکار رو به افزایش می‌نمود و پیش بینی های لازم برای گسترش سطح فعالیت و اختیار عمل بیشتر این کمیته ورزشی لازم به نظر می‌رسید و لذا موضوع در شورای عالی تربیت بدنی سازمان مطرح و موافقت شد که در اولین مرحله کمیته ورزش های نابینایان و کم بینایان فدراسیون به سطح نایب رئیسی فدراسیون در امور نابینایان ارتقاء یابد و کماکان در تشکیلات ورزشی جانبازان و معلولین کشور به فعالیت خود ادامه دهد.

  از آن پس ورزش نابینایان و کم بینایان در ابتدای بزرگراه آزمونهای پیش رو و اثبات لیاقت خود در حفظ جایگاه بدست آمده و دسترسی به امکانات بیشتر قرار گرفت که به حول و قوه الهی و با پیگیری‌های لازم , موضوع تشکیل هیئتهای ورزشی نابینایان نیز مطرح که مورد تصویب سازمان تربیت‌بدنی قرارگرفت و به ادارات کل تربیت بدنی استانها ابلاغ و به مورد اجرا گذارده شد.

  در این زمان ورزش نابینایان و کم بینایان جایگاههای بایسته خود را در مراکز استانها بدست آورد و هدایت این تشکیلات نوپا در دستور کار بخش امور ورزشی نابینایان و کم بینایان کشور قرارگرفت.

  با تثبیت هرچه بهتر موقعیت ورزش نابینایان و کم بینایان ، موضوع آموزش رشته‌های مختلف ورزشی به منظور ارتقاء سطح آگاهی مربیان در اولویت قرار گرفت و در پی آن برنامه های مندرج در تقویم ورزشی سالیانه مربوطه افزایش یافت و در دهه اخیر با برگزاری مستمر مسابقات در رشته‌های گلبال ، دوومیدانی ، وزنه برداری ، شنا ، کشـتی ، جودو ، شودان و شطرنج ؛ قابلیتهای ورزشی این عزیزان با رشد قابل توجهی مواجه و در سطح داخلی و همچنین برون مرزی نمایان گردید و ورزشکاران غیور (جانباز و معلول) نابینا و کم بینای کشورمان موفق شدند در برخی از رشته‌ها مانند وزنه برداری ، قدرت و توانایی خود را به رخ جهانیان کشیده و با حضور شایسته در مسابقات قهرمانی جهان طی سنوات اخیر فاتح بلامنازع سکوی نخست قهرمانی در این رشته گردند.

  گستردگی سطح فعالیتهای ورزشی این عزیزان و افتخارات غرورآفرین ایشان در میادین پرشور ورزشی داخلی و خارجی موجبات جلب نظر و تحسین مسئولین سازمان جهانی ورزشهای نابینایان و کم بینایان موسوم به IBSA را فراهم نمود و لذا در سال 1378 و به دنبال بذل هماهنگی و پیگیری‌های لازم ریاست فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین و بخش امور ورزشی نابینایان و کم بینایان در جلب حمایت ریاســــت IBSA و همچنیـــن موافقت معاونت محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت‌بدنی ، منجر به تأسیس“فـــدراسیون ورزشهای نابینایان و کم بینایان جمهوری اسلامی ایران” گردید .

 

  تاریخچه فدراسیون بین المللی ( IBSA )

  فدراسیون بین المللی ورزشهای نابینایان ( IBSA ) در سال 1981 به عنوان یک سازمان غیر انتفاعی در پاریس تأسیس گردید. موقعیت آن به عنوان یک هویت قانونی در سال 1985 همزمان با پذیرش اولین قانون مربوطه (آیین نامه ها) طی مجمع عمومی برگزار شده در Hurdal‌ نروژ رسمیت یافت این آیین نامه ها در پنجمین مجمع عمومی که در ژوئن 1997 در کازابلانکای مراکش برقرار شد تجدید نظر گردید.

  IBSA یک فدراسیون بین المللی برای افراد معلول ICC (کمیته همکاری بین المللی سازمانهای ورزشی جهانی برای افراد معلول) بوده که در حال حاضر IPC (کمیته بین المللی پارالمپیک) به عنوان بزرگترین سازمان کنترل کننده امور معلولین در سطح جهان جانشین آن گردیده و بنابراین IBSA به صورت یک عضو بلامنازعه IPC در آمده است .

  این فدراسیون توسط IOC (کمیته بین المللی المپیک) و اتحادیه جهانی نابینایان طبق قطعنامه 9202 مصوبه سومین مجمع عمومی قاهره در سال 1992 به رسمیت شناخته شده است . فعالیتهای آن براساس اصول منشور تربیت بدنی و ورزشهای بین المللی مصوبه UNESCO در سال 1978 انجام می گیرد.

  فعالیتها و مسابقات سازمان ورزش بخشی از اهداف اساسی IBSA می باشد که مجموعه های فنی و پزشکی گوناگون فدراسیون هماهنگی آن را به عهده دارند.

  برنامه اقدامات آن که در چهارمین مجمع به تصویب رسیده بود، در پیشینه فدراسیونهای کشورهای محل استقرار ثبت گردید. همچنین متعاقب آن درخواست اعلام وضعیت خیریه ( و یا چیزی شبیه به آن) با هدف پذیرفته شدن در یک سیستم مالیاتی از طریق معافیت و یا کاستن مالیات انجام گرفت که ترویج همکاری و پشتیبانی از ابتکار خصوصی IBSA را به همراه داشت.

 

  اهداف

  برنامه اقدام کوتاه مدت و میان مدت ما که در سال 1997 در مراکش به تصویب رسیده است عمدتاً حول اهداف زیر می باشد.

 

  1- یکپارچگی سازمانی

  هدف آن است که IBSA به صورت سازمانی درآید که حضور و رسمیت بین المللی آن به علت ویژگی مأموریتی که به عهده دارد تا آنجائیکه ممکن است گسترش یابد.

 

  2- کشورهای دارای اولویت بالا

  کمیته اجرایی اولویت را به کشورهایی خواهد داد که در آن ورزشهای نابینایان هنوز توسعه پیدا نکرده و یا به سطح حداقل و کافی نرسیده است.

 

  3- برنامه ارتباطات

  طرح توسعه و بهبود عملکرد ، اهداف و فعالیتهای IBSA برای مدت مورد نظر تهیه شده تا اینکه تصویر عمومی فدراسیون با اهمیت اهداف آن به عنوان بالاترین سازمان جهانی ارتقاء دهنده ورزشهای نابینایان و کم بینایان مطابقت کند.

 

  4- تأمین بودجه

  نبودن منابع مالی ,کمیته اجرائی را به سمت پذیرش طرحی برای یافتن این گونه منابع صرف نظر از اینکه سرمایه و یا تجهیزات باشد ، سوق داده است تا بدین وسیله IBSA موقعیتی پیدا کند که قادر باشد فعالیتها و اقداماتی را که به عهده می گیرد، تأمین مالی نموده و به انجام برساند.

 

  5- عادی سازی و کسب اعتبار

  IBSA سعی خواهد نمود ورزشی را که نمایندگی آن را به عهده دارد و به طور کلی در دنیای ورزش پذیرفته شده به رسمیت بشناسد .

 

  6- هویت و روابط سازمانی

  در خصوص ارتباط با سایر سازمانها ، IBSA تلاش خواهد کرد که استقلال مدیریتی و احترام به ویژگی ورزش مورد نمایندگی خود را حفظ نماید.

 

  7- پرسنل فنی و برنامه های آموزشی

  IBSA بر توسعه برنامه های آموزشی متخصصین تأکید ویژه ای داشته و در رشته های مختلف از آن به عنوان یک فرمول جهت ارتقاء فنون و افزایش اشتیاق به رقابت در بین ورزشکاران و افراد عادی بهره می گیرد.

 

منبع : سایت فدراسیون نابینایان و کم بینایان  

 

 


دفعات مشاهده: 12711 بار   |   دفعات چاپ: 3146 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 380 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

 

آخرین تمبر اضافه شده به مجموعه
تصویر سوم
ژاپن
1968
یادبود هلن کلر

نمایشگاه تمبرهای معلولیت در شمعدانی


   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 21 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25611361 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 967 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb