واگذاری زمین با اجاره 99 ساله به مددجویان فاقد مسکن
دبیر ستاد مسکن سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه 176 هزار خانوار تحت پوش فاقد مسکن هستند ،گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده با تدوین طرح جامع مسکن ، طی برنامه 10 ساله نیاز مسکن مددجویان بر طرف می شود .
ربوبی درخصوص تدوین طرح جامع مسکن مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی، افزود: هم اکنون این طرح در دست انجام است و طی 4 ماه آینده به مرحله نهایی می رسد .
وی خاطر نشان کرد : بزودی اعضای کمیته جامع مسکن معلولان و مددجویان تشکیل می شود وبراساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است طی 10 سال آینده با مشارکت خیرین ، کمکهای مردمی و منابع مالی ، مشکل مسکن مددجویان نیازمند تحت پوشش برطرف شود .
دبیر ستاد مسکن سازمان بهزیستی در خصوص تشکیل تعاونی مسکن معلولان و مددجویان ، تاکید کرد : این تعاونی خاص اقشار کم درآمد است و براساس آن ، با اجاره 99 ساله زمین در اختیار تعاونی مسکن قرار می گیرد و برای ساخت واحد مسکونی نیز از طریق وزارت مسکن و تعاونی وام در اختیار نیازمندان قرار می گیرد .
ربوبی گفت: در خصوص تشکیل تعاونی مسکن ، توسط بهزیستی به تمامی استانها ابلاغ شده و در برخی از استانها نیز راه اندازی شده است.
وی ادامه داد : از مجموع کل مددجویان فاقد مسکن ، 65 هزار خانوار را معلولان تشکیل می دهند و چنانچه وجود یک معلول را در هر خانواده درنظر بگیریم تعداد کل مددجویان نیازمند مسکن به 320 هزار خانوار می رسد.
• خبرگزاری مهر
ساخت مسیر ویژه معلولان در بوستانهای تهران
مسیرهای ویژه تردد معلولان و نابینایان در بوستان های تهران ایجاد می شود قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران با بیان این مطلب افزود بر اساس قانون جامع حمایت از معلولان شهرداری ها موظف به بهسازی معابر و اماکن عمومی برای عبور و مرور و استفاده معلولان شده اند محمد عیدیان گفت مسیر های ویژه معلولان در بوستان های منطقه ای و فرامنطقه ای تهران گسترش خواهد یافت وی اضافه کرد طراحی های کارشناسی برای ایجاد این مسیرها در شهرداری تهران صورت گرفته و مسیرها به گونه ای ایجاد خواهد شد که بتوانند معلولان ونابینایان با عصا یا صندلی چرخدار از انها گذر کنند عیدیان با اشاره به نمونه سازی این مسیر در بوستان گفتگو تهران افزود شهرداری برای اجرای این وظیفه برخی مسیرهای پرتردد شهر تهران همچون خیابان ولیعصر را برای گذرمعلولان و نابینایان مناسب سازی کرده است قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران اضافه کرد مناسب سازی پیاده روهای خیابان های شریعتی وازادی نیز طراحی شده و عملیات اجرایی انها بزودی اغاز می شود عیدیان همچنین به مناسب سازی پل های عابر پیاده برای استفاده معلولان ونابینایان اشاره کرد و گفت هم اکنون 12 پل عابرپیاده مکانیزه تهران مجهز به بالابر شده است.
• شبکه خبری ورلد نیوز
نمایشگاه نقاشی هنرمند جانباز در کرمان گشایش یافت
نمایشگاه آثار نقاشی حسین نوری هنرمند جانباز در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان افتتاح شد. در مراسم افتتاح این نمایشگاه علی گنج کریمی معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان گفت: آنچه در جهان امروز رخ میدهد، سوءاستفاده قدرتهای جهانی از ابزار توانمندی به اسم هنر است.وی افزود: قدرتهای جهانی با سوءاستفاده از ابزارهای فرهنگی و گونههای مختلف هنری در صدد تغییر نگرشهای مردم جهان به نفع خود هستند.
در این نمایشگاه نقاشی که تا بیستم مرداد دایر است آثاری از نادیا مفتوحی همسر این جانباز نیز در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
حسین نوری در پی چاپ تصاویر موهنی از پیامبر اسلام(ص) در یک نشریه دانمارکی با حضور در محل سفارت دانمارک در تهران تمثال حضرت مریم را به تصویر کشید که از آن به عنوان پیام احترام به ادیان و پیامبران الهی از سوی ملت ایران یاد شد.
• روزنامه اطلاعات
مشکل تردد معلولان پس از سهمیه بندی بنزین
لازم نیست آماری از تعداد معلولان کشور ارائه کنیم یا بگوییم وقتی سهمیه بندی بنزین شرکتهای ویژه حمل و نقل معلولان قطع می شود، چه بر سر آنان می آید.
فقط کافی است تصور کنید روی صندلی چرخدار نشسته اید و هفته هاست در حسرت بیرون رفتن از خانه مانده اید.
هنوز مدت درازی از اظهارات علی همت محمودنژاد، رئیس انجمن حمایت از معلولان درباره اجرایی نشدن دستورات رئیس جمهور برای تسهیل رفت وآمد معلولان پس از سهمیه بندی نگذشته است که بار دیگر مدیرعامل مرکز حمایت از معلولان ضایعه نخاعی نیز کمبودها را در گفتگو با مهر تایید کرد.
علی محرمی گفت: با توجه به تعداد کم خودروهای ون ویژه حمل و نقل معلولان فقط امکان ارائه خدمات به 15درصد آنان وجود دارد.
وی درباره استفاده معلولان فقط در 3استان از وسیله حمل و نقل افزود: در حال حاضر 45خودروی ون در استان تهران ، 12خودرو در استان قم و تعدادی خودرو نیز در زنجان به صورت سرویس عمومی در زمینه تردد و حمل و نقل معلولان فعال هستند.
مدیرعامل مرکز حمایت از معلولان ضایعه نخاعی با اشاره به این که با استفاده از خودروهای موجود، فقط امکان ارائه خدمات به 15درصد معلولان وجود دارد، خاطرنشان کرد: قرار بود وسیله تردد معلولان تقریبا در اغلب استان ها ایجاد شود؛ اما این امر به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات کافی اجرایی نشد.
مدیرعامل مرکز حمایت از معلولان ضایعه نخاعی تاکید کرد: خودروهای ون در استان تهران روزانه 500معلول را جابه جا می کنند و هزینه ای نیز از آنها دریافت نمی کنند؛ اما مشکلی که وجود دارد، این است که معلولان برای استفاده از خودروها باید از 2روز قبل رزرو کنند و حتی در صورت نیاز برای یک روز و یا چند ساعت آینده نیز معلول نمی تواند از این خدمات استفاده کند.
وی تصریح کرد: از 45دستگاه خودرو، 20دستگاه برای تردد معلولانی که مشکل درمانی دارند و همچنین کارهای آموزشی و پژوهشی آنها به صورت روتین استفاده می شود و 25خودروی باقیمانده فقط برای کارهای ضروری 5درصد معلولان نیز کافی نیست.
بهزیستی هم پذیرفت
در پی این اظهارات ، دکتر کیوان دوات گران ، مدیرکل توانبخشی معلولان جسمی و حرکتی سازمان بهزیستی نیز در گفتگو با خبرنگار جام جم گفت: معلولان برای جبران هزینه های پزشکی ، دسترسی بیشتر به منابع اجتماعی و محدودیت برای تردد در معابر، بیشتر از دیگر اقشار به وسایل نقلیه نیاز دارند.
وی از قولهای رئیس جمهور برای خرید 50دستگاه خودروی ویژه ایاب و ذهاب معلولان ابراز بی اطلاعی کرد؛ اما ارائه سهمیه ویژه بنزین را حداقل به شرکتهای مخصوص حمل و نقل معلولان امری قانونی دانست.
• جام جم آنلاین
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی:
گزارش مناسبسازی فضای شهری معلولان در دولت مطرح میشود
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: گزارش مناسبسازی فضای شهری برای معلولان حدود دو ماه پیش به وزارت رفاه ارسال شده و در آینده توسط وزیر رفاه در هیات دولت مطرح میشود.
کاظم نظمده درباره مناسبسازی محل زندگی معلولان، گفت: مناسبسازی به معنای اعم کلمه شامل مناسبسازی محیط زندگی داخلی منزل مسکونی معلولان و محیط اجتماعی، شهری، تمامی تجهیزات و امکانات رفاهی مورد استفاده معلولان از قبیل حمل و نقل درون و برونشهری، هواپیما، غیره و وسایل کمک آموزشی اعم از آموزشی، ورزشی و تفریحی است.
وی با بیان این که مناسبسازی در ابعاد یاد شده بسیار گسترده و نیاز به سیاستگذاری طولانی مدت دارد، تصریح کرد: به عنوان مثال در برجی که ساخته میشود، قرار نیست سازمان بهزیستی کشور اعتباری را برای مناسبسازی لحاظ کند، بلکه مقرر شده، طراحیهای طراحان اماکن عمومی از قبیل دانشگاهها، مساجد، پارکها، سینماها و غیره به گونهای باشد که این اماکن قابل استفاده برای معلولان باشد.
نظمده اذعان کرد: در همین راستا سازمان بهزیستی بر اساس ماده دو قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در سال گذشته ستاد مناسبسازی کشور را به ریاست وزیر رفاه و دبیری رییس سازمان بهزیستی تشکیل داد که دبیرخانهاش در حوزه معاونت توانبخشی این سازمان قرار دارد.
وی با بیان این که پس از تشکیل ستاد مناسبسازی این ستاد در استانها نیز تشکیل شد، گفت: یکی از فعالیتهای ستاد، استخراج وضعیت موجود مناسبسازی کشور است و به عنوان مثال در استانهای مختلف، دستگاهها هشت مورد همچون ورودیها، دستشوییها، رمپها و غیره را مورد مطالعه قرار داده و جایگاه هر استان در امر مناسبسازی را اعلام میکنند.
نظمده ادامه داد: گزارش مناسبسازی فضای شهری برای معلولان حدود دو ماه پیش به وزارت رفاه ارسال شده و در آینده توسط وزیر رفاه در هیات دولت مطرح میشود.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این که علاوه بر تامین اعتبارات ستادی و استانی مناسبسازی منزل مسکونی معلولان، مناسبسازی تجهیزات آموزشی آنها نیز مدنظر است در رابطه با اعتبارات پیشبینی شده برای این امر، گفت: هنوز موافقتنامههای اعتبارات استانی در این باره امضا نشده است، بنابراین رقم اعتبارات را نمیتوان اعلام کرد.
• خبرگزاری دانشجویان ایران
وزیر رفاه اگر بخواهد می تواند قانون جامع حقوق معلولان را اجرایی کند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: براساس تصمیم رئیس جمهور تعداد شوراهای مختلف در کشور کم می شود به همین دلیل شورای عالی معلولان نیز تشکیل نخواهد شد .
موسی الرضا ثروتی در خصوص تشکیل شورای عالی معلولان، افزود: با توجه به اینکه تعداد شوراها در کشور بسیار زیاد است به همین دلیل رئیس جمهور قصد دارند این شوراها را محدود کنند.
وی ادامه داد : قرار بود شورای عالی معلولان به منظور ساماندهی وضعیت و رسیدگی به مشکلات این افراد تشکیل شود که با توجه به تصمیم رئیس جمهور فعلا منتفی شده است و در نهایت فقط شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی باقی می ماند که تمامی موضوعات مرتبط مانند زنان سرپرست خانوار ، معلولان ، نیازمندان و... در آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت .
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : رسیدگی به مشکلات افراد نیازمند، احتیاجی به تشکیل جلسات مختلف ندارد و اگر قرار باشد کاری در این زمینه انجام شود بدون برگزاری جلسه و شورا نیز صورت می گیرد .
ثروتی گفت: درحال حاضر وزیر رفاه مسئول پیگیری امور مربوط به معلولان و اجرایی شدن قانون جامع حمایت از حقوق آنان است و چنانچه بخواهد می تواند با مطرح کردن این موضوع در هیات دولت کاری در جهت هماهنگی دستگاههای مختلف در این زمینه انجام دهد در غیر اینصورت تشکیل صدها جلسه و شورا نیز مفید و موثر نخواهد بود .
• خبرگزاری مهر
همایش اردویی تفریحی معلولان ضایعات نخاعی کردستان در سنندج
همایش اردویی تفریحی معلولین ضایعات نخاعی استان کردستان در اردوگاه امام علی (ع) سنندج برگزار شد. در این مراسم که جمع زیادی از معلولان به همراه خانواده، مسوولان استانی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسوولان بهزیستی کردستان حضور داشتند، سرپرست سازمان بهزیستی کردستان در این مراسم گفت: سوانح رانندگی یکی از عوامل اصلی و مهم ابتلای مردم این استان به بیماری ضایعات نخاعی است.
دکتر " محمد تقی پیرحیاتی " افزود:هم اکنون 172نفر معلول ضایعات نخاعی در این استان داریم که 78درصد آنان مرد و 22درصد زن می باشند. وی نبود مسکن را یکی از مشکلات این افراد دانست و گفت: سازمان بهزیستی احداث واحدهای مسکونی را برای افراد زیر پوشش این سازمان در نظر دارد که طبق شرایط و ضوابط به این افراد واگذار می شود.
• ebtekarnews.com
2500 نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی گلستان فاقد مسکن هستند
مدیر کل بهزیستی گلستان گفت: دو هزار و ۵۰۰نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی استان فاقد مسکن هستند.
"اصغر باقری" افزود: سال گذشته به صورت مشارکتی (همکاری سازمان بهزیستی و خیرین) ۲۰واحد ساخته شد و در اختیار محرومان و معلولان تحت پوشش بهزیستی قرار گرفت و هم اکنون نیز ۵۹واحد در حال ساخت است.
وی در ادامه تصریح کرد: در این مدت همچنین در بحث مشارکتهای مردمی شامل گسترش NGOها، موسسات خیریه، هیات امنایی و بخش خصوصی ۴۰۴پروانه در راستای اهداف بهزیستی در استان صادر شد.
این مسوول سازمان بهزیستی گلستان ادامه داد: در بحث توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش نیز برای یکهزار و ۴۹۵نفر از این افراد اشتغال پایدار ایجاد شد.
باقری در ادامه با بیان اینکه هفت درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند اضافه کرد: جمعیت کشور ما به تدریج در حال "سالمندی" و خاکستری شدن است و باید برای این قشر برنامهریزی شود.
وی از راهاندازی "کانون جهاندیدگان" در استان خبر داد و گفت: شناسایی سالمندان و استفاده از تواناییهای این قشر برای خود سالمندان از مهمترین اهداف این کانون است و اقداماتی هم در این خصوص در گرگان شروع شده است که پیش بینی میشود این کانون در روز جهانی سالمندان (نهم مهرماه) افتتاح شود.
مدیر کل بهزیستی گلستان همچنین با اشاره به بحث پیشگیری از اعتیاد از سوی این سازمان گفت: کاهش ابتلا به اعتیاد در سنین پایین، کاهش شیوع و درمان زود هنگام و نیز کاهش آسیب از مهمترین فعالیتهای این سازمان در بحث پیشگیری از اعتیاد است.
باقری ادامه داد: پارسال ۱۷۰هزار نفر از برنامههای پیشگیرانه سازمان بهزیستی در محلات، محیطهای اموزشی و کار در استان بهرهمند شدند.
۹۶هزار نفر شامل افراد دچار معلولیت ، زنان سرپرست خانوار، کودکان بیسرپرست و بد سرپرست، بیماران روانی ومزمن، سالمندان و معتادان پاک شده تحت پوشش بهزیستی استان گلستان هستند.
• خبرگزاری جمهوری اسلامی
70 درصد معلولان در سن جوانی و نیازمند برنامه ریزی هستند
رئیس انجمن حمایت از معلولان کشور گفت: 70 درصد معلولان کشور در سنین جوانی بوده به همین دلیل نیازمند این هستند که سازمان ملی جوانان همانند دیگر اقشار جوان جامعه برای آنان برنامه ریزی کند.
علی همت محمود نژاد افزود: طی نشستی که با رئیس سازمان ملی جوانان داشتیم مسائل و مشکلات معلولان جوان کشور بحث و بررسی شد .
وی ادامه داد : در این نشست از رئیس سازمان ملی جوانان درخواست کردیم که نسبت به اصلاح باورهای غلط فرهنگی جامعه درخصوص معلولان بطور شایسته اقدام کند، همچنین قرار شد این انجمن در مورد ازدواج جوانان معلول با سازمان ملی جوانان همکاری داشته باشد.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان تاکید کرد : همچنین حاج علی اکبری قول مساعد داد تا در جلسه هیات دولت وعده ها و خواسته های معلولان مانند تشکیل شورای عالی معلولان، اصلاح قانون بازنشستگی ، بیمه اجباری و سهمیه بنزین معلولان را به رئیس جمهور یادآوری کند.
محمود نژاد با اشاره به اینکه تاکنون معلولان سهمی در برنامه های سازمان ملی جوانان نداشته اند ، گفت: تمامی معلولان ذهنی در کشور زیر 30 سال و همچنین 70 درصد معلولان کشور در سن جوانی و نیازمند برنامه ریزی سازمان ملی جوانان هستند.
• خبرگزاری مهر
رئیس سازمان بهزیستی اصفهان:
تسهیلات پرداختی بنگاههای زودبازده چارهساز مشکلات معلولان نیست
رئیس سازمان بهزیستی اصفهان گفت: ارائه وام به معلولان در قالب بنگاههای زودبازده به علت سود و بازپرداخت آن، مشکلی را از این قشر برطرف نمیکند.
علی شاکری در اصفهان افزود: سال گذشته 5/3 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت وام به معلولان و مددجویان بهزیستی تعلق گرفت، اما پرداخت این وام به علت سود 14 درصد و مدت پرداخت آن برای این افراد بسیار دشوار است.
وی اظهار داشت: پس از پرداخت تسهیلات زودبازده، 5 درصد سود بانکی توسط سازمان بهزیستی و 9 درصد مابقی توسط مددجو پرداخت میشود، اما پرداخت همین مقدار نیز برای معلولان و مددجویان عملی نخواهد بود.
رئیس سازمان بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: در سال جاری 2 هزار میلیارد ریال وجوه اداره شده برای پرداخت وام به بهزیستی تعلق گرفت، اما با این مبلغ تنها میتوان به 20 مددجو تسهیلات ارائه داد.
وی ادامه داد: در صورتی که تسهیلات بنگاههای زودبازده نیز به صورت وجوه اداره شده به سازمان بهزیستی تعلق گیرد، بسیاری از مشکلات مددجویان برطرف خواهد شد.
شاکری تأکید کرد: وجوه اداره شده توسط سازمان بهزیستی به افراد واجد شرایط و شناخته شده از سوی این سازمان تعلق میگیرد، اما پرداخت تسهیلات در قالب بنگاههای زودبازده از عهده سازمان خارج است و تنها میتوان مددجویان و معلولان را به این بنگاهها معرفی کرد که پس از تأیید به بانک معرفی خواهند شد، اما پرداخت اینگونه تسهیلات برای مددجویان مشکل است.
وی گفت: باید تسهیلاتی در اختیار مددجویان و معلولان قرار گیرد که بتوانند از آن استفاده بهینه کرده و این گونه تسهیلات را در راه ایجاد اشتغال مصرف کنند.
رئیس سازمان بهزیستی استان اصفهان افزود: هماکنون 81 هزار معلول در حوزه توانبخشی زیر پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که خدمات بسیاری مانند نگهداری، کمک هزینه تحصیل، وام اشتغال و کمک هزینه اشتغال به آنان ارائه می شود.
وی با اشاره به وام ودیعه مسکن تصریح کرد: سازمان بهزیستی به مددجویان مستمری بگیر خود تسهیلات ودیعه مسکن بین یک تا سه میلیون تومان پرداخت میکند که اعتبار این وام سال گذشته 600 میلیون و در سال جاری 800 میلیون تومان است.
شاکری در پایان گفت: هدف از ارائه وام به مددجویان برطرف ساختن قسمتی از مشکلات مسکن آنان است، چرا که این قشر نیز حق زندگی کردن و استفاده از امکانات مناسب را دارند.
• خبرگزاری فارس
سودانی در گفتگو با فارس:
کاستی های موجود در سهمیه بندی بنزین باید برطرف شود
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به نارسائیها و کاستیهای موجود در سهمیه بندی بنزین تاکید کرد: کاستی های موجود در سهمیه بندی بنزین باید بررسی و برطرف شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: متاسفانه در سهمیه بندی ینزین احساس میشود نارسائیها و کاستیهای کاملاً آشکاری دیده شده به طوری که بعضی از مشاغل خاصی و برخی خودروهای ویژه و اقشار خاص مانند کشاورزان در وقت برداشت محصول، ماهیگیران و صیادان دریایی که مصرف بنزین آنها از طریق موتورسنجهای بنزین سوز صورت میگیرد معلولان و جانبازان دائم المعالجه، روستائیانی که فاصله آنها تا جایگاه سوخت رسانی دهها کیلومتر است و کسانی که از طریق موثر سیکلت امرار معاش میکنند، پزشکان، خبرنگاران و حتی نمایندگان مجلس که تردد آنها در حوزه انتخابیه بسیار فراوان است این کاستی باید پیشبینی و برطرف میشد.
وی افزود: به هرحال برای تقاضاهای معقول و منطقی میبایستی چارهاندیشی صحیحی صورت پذیرد و سهمیههای ویژهای در اختیار استانداریها و فرمانداریها برای برخی نیازها ضروری و اضطراری بنا به تشخیص آنها قرار گیرد.
• خبرگزاری فارس
ارائه خدمات فقط به یک سوم ناشنوایان و نابینایان کشور
مدیر کل دفتر توانبخشی معلولان جسمی ، حرکتی و حسی سازمان بهزیستی گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده در سال جاری به یک هزار کم شنوا و ناشنوای تحت پوشش وسایل کمک توانبخشی ارائه می شود.
دکترکیوان دواتگران در خصوص تهیه وسایل کمک توانبخشی برای افراد ناشنوا و نابینا، افزود: اقدامات و برنامه ریزیهای لازم در خصوص تهیه وسایل تقویت کننده و کمک توانبخشی برای افراد سخت شنوا و همچنین نابینای تحت پوشش سازمان بهزیستی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: قرار است در سال جاری به یک هزار ناشنوای تحت پوشش وسایل کمک توانبخشی ارائه شود .
وی با اشاره به اینکه 750 هزار نفر از جمعیت کشور از اختلالات بینایی و شنوایی رنج می برند ، گفت: براساس آمارهای جهانی نیم درصد از مردم جامعه دچار اختلالات بینایی شدید ، عمیق و متوسط و نیم درصد نیز دچار اختلالات شنوایی هستند .
مدیر کل دفتر توانبخشی معلولان جسمی ، حرکتی و حسی سازمان بهزیستی تاکید کرد : سازمان با توجه به کمبود امکانات و اعتبارات فقط توانسته یک سوم این افراد را تحت پوشش قرار دهد.
• خبرگزاری مهر
سه هزار مددجوی شهرستان بروجرد در انتظار دریافت سهام عدالت هستند
مسوول اداره بهزیستی بروجرد گفت: هماکنون سه هزار نفر از مددجویان این نهاد چشم انتظار دریافت سهام عدالت هستند.
"علیمحمد پارساپور" افزود: از مجموع شش هزار مددجوی زیر پوشش این نهاد تاکنون دو هزار و ۲۰۰نفر موفق به دریافت سهام عدالت شدهاند.
وی گفت: حدود ۸۰۰نفر دیگر از افراد زیر پوشش این نهاد نیز فرم فراخوان سهام عدالت را تکمیل نموده و به زودی اقدامات لازم برای دریافت سهام آنها صورت خواهد گرفت.
پارساپور ادامه داد: مددجویانی که تاکنون موفق به دریافت فرم ثبت نام سهام عدالت نشدهاند، بیشتر معلولان جسمی و حرکتی و افراد دارای شرایط خاص هستند.
مسوول اداره بهزیستی بروجرد گفت: برخی از مددجویان زیرپوشش این نهاد نیز از طریق فرزندان شاغل خود در سایر ادارات اقدام به دریافت سهام عدالت نمودهاند.
وی در ادامه از متولیان اجرایی صدور سهام عدالت خواست به منظور بهرهمندی هرچه سریعتر مددجویان زیرپوشش بهزیستی این شهرستان همت و تلاش بیشتری را داشته باشند.
• خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون امور توانبخشی بهزیستی در گفتوگو باایسنا:
طرح بیمه مکمل معلولان هفتههای آینده نهایی میشود
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از نهایی شدن طرح بیمه مکمل معلولان ظرف هفتههای آینده خبر داد.
کاظم نظمده با بیان این که تمامی معلولان تحت پوشش این سازمان در سال گذشته برای اولین بار از خدمات بیمه پایه بهرهمند شدند، افزود: به دلیل آن که هزینههای درمانی معلولان با توجه به ویژگی جسمی، روحی و روانی آنها زیاد است، بیمه خدمات درمانی به تنهایی پاسخگوی نیازهای درمانی آنها نیست.
وی ادامه داد: بنابراین پیشنهاد استفاده معلولان تحت پوشش از بیمه مکمل از طرف سازمان بهزیستی کشور مطرح شد که رییس سازمان و وزیر رفاه و تامین اجتماعی آن را تایید کردند.
وی خاطر نشان کرد: این طرح هم اکنون در معاونت راهبردی در نهاد ریاست جمهوری است و ظرف هفتههای آینده نهایی میشود.
نظمده در پایان اظهار کرد: اعتبارات این طرح تا سقف سه تا چهار میلیون تومان برای هر معلول در سال پیشبینی میشود.
• خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون بهزیستی فارس:
ارائه خدمات توانبخشی بهمعلولینباآموزش تکمیل میشود
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان فارس گفت:ارائه خدمات توانبخشی به معلولین باآموزش تکمیل میشود.
دکتر مصطفی صادقی افزود: برای پویا بودن جامعه معلولین باید هیاتهای مدیرهبه علم روز مجهز باشندتابتوانند خدمات توانبخشی مطلوب تری بهمعلولین ارائه دهند و معلولین هم با فراگیری آموزشهای لازم میتوانندازامکانات توانبخشی که در اختیارشان قرار میگیرد، به خوبی استفاده کنند.
وی گفت:هم اکنون بالای ۳۲هزارمعلول در این استان شناسایی شدهاند و حدود ۶۲هزارو ۷۰۰نفرنیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و به علت محدودیت امکانات و منابع، معلولان زیادی در نوبت هستند.
صادقی بیان کرد: ۳۳تشکل غیردولتی در زمینههای فرهنگی،اجتماعی و مذهبی، ۷۲مرکزدرچهار قالب توانبخشی سالمندان،معلولین جسمی و حرکتی،ذهنی و روانی مزمن مشغول فعالیت هستند که برای ارائه خدمات بهتر نیاز به آموزشهای لازم دارند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستیاستان فارس گفت:عمده مشکلات جامعه معلولین علاوه برارائهآموزشهای لازم و ایجاد خودباوری در آنها تامین مسکن و اشتغال است.
صادقی گفت:اگر سطح نگرش جامعه به معلولین با فرهنگسازی مناسب و ارائه آموزشهای لازم به معلولان، خانوادههای آنها و مسئولین مربوط تغییر کند، یکی از معضلات جامعه که پنهان کردن معلولیت و انزوای معلولین از اجتماع است حل خواهد شد.
وی افزود: مهمترین رکن هر قسمتی آموزش و ارتقای سطح اطلاعات آن سیستم است ، یکی از وظایف سازمان بهزیستی،عملی کردن قانون جامع حمایت ازمعلولین است.
وی ادامه داد: درهمین راستا با همکاری سازمان بهزیستی وشورای هماهنگی سازمانهای غیردولتی معلولان فارس،نخستین کارگاهآموزشی هیات مدیره تشکلهای غیردولتی و مراکز هیات امنایی معلولین فارس درحال برگزاری است.
صادقی گفت:دراین کارگاه،مدیران ۳۳تشکل غیردولتی و ۳۸مرکز هیات امنای فارس حضور دارند واهداف آموزشی، آشنایی در زمینه جایگاه شورای هماهنگی تشکلهای غیردولتی معلولان و شاخصهای توانمندسازی و ظرفیتسازی در این تشکلها دنبال میشود.
• خبرگزاری جمهوری اسلامی
اردوی دانش آموزان استثنایی کشور در ارومیه به کار خود پایان داد
اردوی فرهنگی، تربیتی دانش آموزان استثنایی منطقه دو کشور امروز در ارومیه به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، این اردو با حضور بیش از 150 نفر از دانش آموزان نابینا، ناشنوا، کم توان ذهنی و معلول جسمی، حرکتی از استان های ایلام، آذربایجان شرقی، همدان، لرستان، کردستان، گیلان، مازندران، اردبیل، قزوین، کرمانشاه و زنجان برگزار شد.
دانش آموزان شرکت کننده در این اردو در سه روز حضور خود در ارومیه با حضور در گلزار شهدای ارومیه از مقام شامخ شهیدان انقلاب اسلامی تجلیل کردند.
بازدید از جاذبه های گردشگری و شرکت در برنامه های فرهنگی - هنری ازدیگر برنامه های جنبی این اردو بود.
• خبرگزاری مهر
رئیس انجمن ام اس ایران:
ام اس شایع ترین بیماری منجر به معلولیت جوانان
رئیس انجمن ام اس ایران گفت: تنها 30 درصد بیماران مبتلا به ام اس نیازمند مصرف دارو هستند. دکتر جمشید لطفی اثرات اجتماعی ام اس را، بیش از عوارض بیماری دانست.
وی با عنوان این مطلب که ام اس تا 30 سال قبل، یک بیماری ناشناخته در جهان بود، تصریح کرد: در حال حاضر، ام اس به شایع ترین بیماری که منجر به معلولیت جوانان می شود، تبدیل شده است.
رئیس انجمن ام اس ایران، ابتلا به این بیماری را رو به ازدیاد دانست و گفت: متاسفانه ، تا کنون علت خاص و مشخصی برای مبتلا شدن به این بیماری عنوان نشده است اما گفته می شود که عامل ناشناخته محیطی و یا کمبود سلول های دفاعی بدن، می تواند در ابتلا به ام اس، موثر باشد.
لطفی، بیشترین سن ابتلا به ام اس را، بین 17 تا 18 سالگی و همچنین حدود 30 سالگی اعلام کرد و افزود: ابتلا به این بیماری، در بین زنان شایع تر است.
• خبرگزاری مهر
بهره مندی بیش از 10 هزار نفر از مرکز مشاوره سازمان تامین اجتماعی
10 هزار و 50 نفر در تیر ماه سال جاری از طریق مراجعه حضوری ، تلفنی و مکاتبه ای از راهنمایهای کارشناسان مرکز مشاوره سازمان تامین اجتماعی بهره مند شدند.
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد، بیش از نیمی از مشاوره های گرفته شده در یکماه گذشته، با 5 هزار و 850 مورد و 59 درصد فراوانی در خصوص مسائل بیمه ای بوده است. ضمن آنکه 24 درصد این مشاوره ها در حوزه درمان و 17 درصد نیز مربوط به مسائل متفرقه اعلام شده است.
بر اساس این گزارش ، از 2 هزار و 400 مورد مشاوره های گرفته شده در بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در تیر ماه سال جاری نیز ، 75 درصد این مشاوره ها مربوط به درمان غیر مستقیم و یک سوم این آمار نیز مسائل مرتبط با بخش درمان مستقیم این سازمان بوده است.
همچنین در بخش امور بیمه ای با بیشترین مشاوره ها در خصوص مستمریها، حسابهای انفرادی، در آمد و امور مرتبط با حوزه معاونت اقتصادی و برنامه ریزی ذکر شده است.
شایان ذکر است ، پرسش در خصوص بیمه مکمل در بخش درمان مستقیم ، کسب اطلاعات در مورد چگونگی دریافت خسارات متفرقه و اسناد مالی هزینه های درمان در بخش درمان غیر مستقیم ، مشاوره در خصوص بیمه های اختیاری ، اطلاع ازضوابط بازنشستگی جانبازان و معلولین ، قانون نوسازی صنایع و بازنشسته شدن با 60 سال سن و 10 سال سابقه، کسب اطلاع از چگونگی عقد قرار دادها و پیمان ها، مشاوره در ارتباط با نحوه احیای سوابق حق بیمه که از سوی کارفرما پرداخت نشده و درخواست وام ودیعه مسکن 30 میلیون ریالی ، بیشترین مسائلی بوده است که بیمه شدگان و شاغلین تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی از طریق مراجعه حضوری ، تلفنی و مکاتبه ای از مرکز مشاوره ستاد مرکزی این سازمان در یک ماه گذشته اطلاعات لازم را کسب کردند.
• خبرگزاری مهر
بهزیستی درصدد واگذاری ۸۵درصد از مسوولیتهای خود به بخش خصوصی است
معاون پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور از واگذاری ۸۵درصدی امور قابل واگذاری این سازمان در طول برنامه جاری توسعه کشور خبر داد.
دکتر محمد عبدوس، در همایش معاونین پشتیبانی و منابع انسانی و ذیحسابان این سازمان گفت: تاکنون ۸۵درصد از مراکز نگهداری توانجویان، سالمندان و مراکز نگهداری فرزندان شبانه روزی به جز شیرخوارگاههایی که باید دولتی بمانند به مراکز خصوصی واگذار شده است.
وی همچنین اظهارداشت: درزمان حاضر ۱۴۴هزار زن سرپرست خانوار تحت حمایت پرداخت مستمری و تحویل بیمه خدمات درمانی از سوی این سازمان قراردارند که با احتساب فرزندانشان رقمی در حدود ۵۰۰هزار نفر را شامل میشود.
به گفتهی وی، این در حالیست که ۷۰۰هزار نفر توانجو، ۱۸هزار فرزند در مراکز بهزیستی در شبانه روزیها تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور قرار دارد.
عبدوس گفت: براساس آمارهای موجود، اعتیاد و طلاق بزرگترین آسیبهای اجتماعی هستند که کشور را تهدید میکنند و باید با برنامهریزی منسجم در صدد پیشگیری از عوارض مخرب این تهدیدها برآمد.
در همایش معاونین پشتیبانی و منابع انسانی و ذیحسابان بهزیستی استانهای کشور پیرامون مشکلات اموراداری و راههای برون رفت ازآن، بررسیهای کارشناسی بهعمل آمد.
• خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون امور مناطق شهرداری تهران :
پیاده راه ها برای تردد ایمن معلولان و جانبازان مناسب سازی شود
معاون امور مناطق شهرداری تهران با تاکید بر ضرورت مناسب سازی پیاده راه های شهر تهران برای تردد ایمن معلولان و جانبازان تصریح کرد : لازم است شهرداری های مناطق با مشارکت سازمان زیباسازی به امر مناسب سازی پیاده راه های شهر توجه ویژه داشته باشند .
به گزارش حیات به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، مهندس فرهاد یعقوبی از نخستین ساعات صبح امروز با حضور در منطقه 7 شهرداری تهران ضمن بازدید میدانی از سطح منطقه از نزدیک در جریان نحوه اجرای طرح جهادی 137 در این منطقه قرار گرفت.
وی در حاشیه این برنامه با اشاره به اینکه پیاده راه سازی در شهر تهران نباید صرفا منحصر به احداث پیاده رو باشد ، تاکید کرد: لازم است شهرداری های مناطق در کنار سازمان زیباسازی شهر تهران همزمان با اجرای طرح پیاده راه سازی به بحث مناسب سازی پیاده راه های شهر برای تردد معلولان و جانبازان نیز اقدام کنند.
وی با اشاره به اجرای طرح BRT ویژه خطوط اتوبوسرانی سریع السیر که بخشی از مسیر آن از منطقه 7 می گذرد تصریح کرد: ضروریست مناطق درگیر با اجرای طرح BRT نهایت همکاری را با مدیریت شهری و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در فراهم آوردن بستر های اجرایی این طرح داشته باشند.
یعقوبی با تاکید بر ضرورت جلب مشارکت فعالانه ستادهای خودجوش مردمی و زمینه سازی لازم برای حضور شورایاری ها در اجرای پروژه های مدیریت شهری تصریح کرد: باید توجه داشت که نمی توان برای تمام محلات یک منطقه یک دستورالعمل یکسان تهیه کرد بلکه هر محله نیاز به یک دستورالعمل خاص برای ساکنانش دارد.
وی با بیان اینکه اگرچه شورایاری های محلات نقش موثری در برقراری ارتباط میان شهروندان با مدیریت شهری دارند اما نقش دو سامانه 137 و 1888 به عنوان اساسی ترین بخش ارتباطی مدیریت شهری با مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است تصریح کرد: ضروری است مناطق شهرداری تهران در دو بخش 1888 و 137 از نیروهای متعهد و قوی که دلسوز مردم و مدیریت شهری باشند استفاده نمایند تا با رسیدگی و پیگیری جدی تماس های شهروندان با این دو سامانه اعتماد سازی لازم برای شهروندان تهرانی فراهم شود.
معاون امور مناطق شهرداری تهران تاکید کرد : اگر چه مجموعه مدیران و معاونان مناطق مختلف شهرداری تهران در اجرای پروژه های شهری در سطح منطقه خود حضور فعالانه ای دارند اما لازم است که حضور این مدیران درسطح مناطق به صورت عملیاتی تر و جدی تر باشد چرا که لازم است برخی امور راسا با نظارت خود این افراد صورت گیرد.
وی همچنین بر ضرورت به کارگیری نیروهای متعهد و متخصص در بخش های مختلف شهرداری های مناطق و اجرای قانون ضابطه به جای رابطه تاکید کرد.
یعقوبی با تاکید بر اینکه اجرای طرح ها و پروژه های شهری بدون پیوست اجتماعی موفق نخواهد بود تصریح کرد: تجربه ثابت کرده است مدیریت شهری در اجرای هر طرحی که در آن مشارکت فعالانه شهروندان وجود داشته است ، موفق عمل کرده و این اصل مهمی است مهمی است که نباید هیچ گاه به فراموشی سپرده شود.
• حیات
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران:
کلیه پایانههای مسافربری استان تا 5ماه آینده برای استفاده معلولان مناسبسازی میشود
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران از مناسبسازی و بر طرف شدن نواقص فیزیکی تمامی پایانههای مسافربری استان تهران که مانع ورود معلولان و دسترسی آنها به استفاده از امکانات پایانهها میشود، در چهار تا پنج ماه آینده خبر داد.
حسین امیرانی با بیان این که در سلسله جلساتی که با کمیته مناسبسازی فضای شهری استان تهران برگزار شد، نمایندگان دستگاههای مختلف ذیربط در امر مناسبسازی حضور داشتند، افزود: در آخرین جلسه این کمیته موضوع مشکلات پایانههای مسافربری شهر تهران و مشخصا پایانه غرب، جنوب و شرق که جمعآوری شده بود به مسوولان ارائه شد و در نهایت قرار شد ظرف چهار تا پنج ماه آینده نواقص این پایانهها برطرف شود.
وی تصریح کرد: بین پایانههای موجود در استان تهران، پایانه جنوب بیشترین مشکل را نظر ساختار فیزیکی برای حضور معلولان دارد.
امیرانی در رابطه با اعتبارات مورد نیاز برای مناسبسازی پایانهها اظهار کرد: طبق ماده دو قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تمام دستگاههای دولتی مکلفند شرایط ورود معلولان به محیط را تسهیل کنند و ساختمانهای عمومی باید برای ورود این قشر مناسب باشد، لذا دستگاهها موظفند بخشی از بودجه عمرانی سالیانه خود را به این امر اختصاص دهند.
وی افزود: میزان اعتبارات اختصاصی دستگاهها برای مناسبسازی فضای شهری، بستگی به اعتبارات بودجهای دستگاهها دارد.
همچنین اسماعیلی ـ مسوول پیگیری حقوق معلولان در سازمان بهزیستی ـ نیز به خبرنگار ایسنا، گفت: همکاری ارگانها در زمینه مناسبسازی فضای شهری برای معلولان، مناسب نیست، چرا که اولین مسالهای را که مطرح میکنند، تامین اعتبارات است.
وی با بیان این که ضمانت اجرایی سازمان در رابطه با مناسبسازی محیط برای معلولان کم است، تصریح کرد: اجرای تمامی مفاد قانونی منوط به ماده 160 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان شده است که این ماده به مساله تامین اعتبارات اذعان دارد، اما در هر صورت اجرای مفاد قانونی نیازمند منابع مالی است.
• ایسنا
مقامسازمانبهزیستی ازتلاش برای افزایش سهمیهسوخت خودرو توانجویان خبر داد
تمدیرکل دفتر توانبخشی معلولان جسمی، حرکتی و حسی سازمان بهزیستی از تلاش این سازمان برای افزایش سهمیه سوخت خودرو توانجویان خبر داد.
"کیوان دواتگران" گفت : تاکنون پاسخ مثبتی در زمینه افزایش سهمیه سوخت خودرو توانجویان وناوگان حمل ونقل این قشر (بهزیست کار) دریافت نشده است.
وی گفت: با گفتوگوهای انجام شده درزمینه افزایش سهمیه بنزین توانجویان، رییس جمهوری دستور بررسی موضوع را صادر کرده است.
این مقام سازمان بهزیستی ، گفت: در این زمینه مشکل قانونی وجود ندارد، چراکهقانون جامع حمایت از توانجویان بر موضوعاتی چون ضرورت ایجاد تسهیلات برای تردد این قشر و نیم بها بودن بلیط مترو صراحت دارد ، اما متاسفانه نگاه مناسبی برای رفع مشکلات ایاب و ذهاب توانجویان وجود ندارد.
مدیرکل دفترتوانبخشی معلولان سازمان بهزیستی درعین حال باتوجه به دستور ریاست جمهوری برای بررسیموضوع، نسبت به رفع مشکل تردد توانجویان با تعیین سهمیه ویژه برای آنان اظهار خوشبینی کرد.
• ایرنا
رویکرد اصلی شهرداری تهران
مناسب سازی محیط شهری برای افراد کم توان
معاون سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت:مناسب سازی محیط شهری برای افراد کم توان رویکرد اصلی شهرداری تهران است که در اجرای پروژه های شهرداری لحاظ می شود.
مهندس مهدی گلشنی ضمن بیان مطلب فوق افزود:دستورالعمل های کمیته بهسازی معابر شهری و کمیته مشترک سازمان بهزیستی ضمن ابلاغ به تمام مناطق در هنگام اجرای پروژه ها مورد توجه قرار می گیرد تا افراد کم توان از قبیل نابینایان،معلولین،ناشنوایان و ... در محیط شهری احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
وی ضمن اشاره به مطلوب نبودن وضعیت محیط شهری برای افراد کم توان یادآورشد: در هنگام اجرای پروژه ها در گذشته توجهی به نیاز های خاص افراد کم توان نمی شده است وتنها در 2-3 سال اخیر است که شهرداری در این خصوص و در جهت رفاه این قشر از شهروندان توجه ویژه ای نموده است.
معاون آموزش و امور مناطق سازمان زیباسازی شهرداری تهران تصریح کرد: احداث پلهای مکانیزه عابر پیاده، بکارگیری آسانسور در این پلها، احداث سرویس های بهداشتی مکانیزه، بهسازی پیاده راه ها و معابر متناسب با افراد کم توان از اقداماتی است که شهرداری در این خصوص در مناطق 22 گانه شهری انجام داده است.
وی خاطرنشان ساخت: تا کنون 22 پل عابر مکانیزه و3 آسانسور در سطح شهر تهران بکار گرفته شده است که طبق برنامه قرار است بزرگراه ها و معابر دیگر شهر نیز به این امکانات مجهز شوند.
• خبرگزاری مهر
نماینده مشهد:
پست بانک با کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی همکاری میکند
حجتالاسلام علی عسگری گفت : پست بانک میتواند در توزیع کمکهای امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی زنان خودسرپرست مشارکت کند.
حجتالاسلام علی عسگری نماینده مردم مشهد و نائب رئیس کمیسیون اصل 90 گفت : پست بانک میتواند در اولویت اول در توزیع سهام عدالت نقش ایفا کند و دهیاری ها نیز رابط مردم روستاها با پستبانک باشند.
حجتالاسلام عسگری با تشریح دیدگاه نمایندگان مجلس در زمینه واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی گفت : بهرهگیری پستبانک از توانمندیهای بخش خصوصی در دفاتر شهری و روستایی برای ارائه خدمات بانکی همسو با سیاست دولت در واگذاری امور به بخش خصوصی است.
وی افزود : در کشورهای توسعه یافته 80 درصد خدمات توسط سازمان های واسطهای انجام میشود که با فراهم شدن زیر ساختها در ایران، ما نیز در این راه قدم میگذاریم. در ادامه این جلسه ، مهرآبادی مدیر شعب استان نیز با تشریح سیاستهای پستبانک اظهار داشت: پستبانک استان مصمم است تا پایان سال جاری نسبت به ارائه خدمات بانکی در 460 نقطه روستایی اقدام کند.
عسگری گفت : در حال حاضر نیز با تجهیز و آمادهسازی 80 دفتر خدمات روستایی توسط مخابرات نسبت به آموزش کارگزاران جهت ارائه خدمات بانکی در این دفاتر اقدام کردهایم.
• خبرگزاری ایسکانیوز
شمعدانی کیست؟
- پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد. - درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
- در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.
اشتراک در خبرنامه
لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.
آمار سایت
- كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
- کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
- ميهمانان در حال بازديد: 23 کاربر
- تمام بازديدها: 25611326 بازدید
- بازديد 24 ساعت قبل: 964 بازدید